De wandeling begint waar de wandeling is geëindigd: op een zijweggetje van de SP2 (de Saurina) en eindigt in Aliano bij la Contadina Sisina.Hou er rekening mee, dat la Contadina Sisina op woensdag gesloten is.

10.1 km, 14:56:01

De chauffeur heeft je afgezet bij het zijweggetje aan de SP2 (zie foto met de bordjes bij het vorige menu-onderdeel). Je loopt dit zijweggetje in. Aan de rechterkant ligt een fabriek. Na een meter of 300 is er links een hek. Daar moet je doorheen. Dat is wat lastig: we moeten de twee delen van het hek van elkaar doen om er tussendoor te kunnen. Verderop loop je langs enkele boerderijtjes. Onderweg kom je rondlopende koeien tegen. De wandeling gaat naar boven. Op de kam zie je in de verte Aliano liggen.
Aliano is een bijzonder stadje. Het ligt midden in de Calanchi.
Aliano dankt zijn bekendheid aan het feit, dat Carlo Levi – de schrijver van “Christus kwam niet verder dan Eboli”- daar in de jaren dertig verbannen is geweest. Hij is er ook begraven. In Aliano zijn er op veel huizen die in het boek van Carlo Levi voorkomen teksten uit zijn boek vermeld.
In Aliano zijn er 3 hotels: Palazzo Scelzi,   la Casa del Americano en la Contadina Sisina
Bij la Casa del Americano kan men eten, maar wij raden vooral la Contadina Sisina aan. De kok verzorgt ook kookprogramma´s voor Rai3. Meestal is er alleen een vast dagmenu (menu fisso)

aliano3 600