Verantwoording voor deze website

Na vele jaren reizen door heel Italië kwamen we erachter dat de regio Basilicata veel meer te bieden heeft dat we aanvankelijk dachten. Je hebt er de zee, de bergen, de heuvels, mooie oude stadjes en archeologische opgravingen. Er is nauwelijks industrie, waardoor de lucht nog schoon is. We hebben in Nemoli een huurappartement gevonden, van waaruit we in het voor- en najaar veel wandeltochten hebben gemaakt met zijn tweeën en met vrienden, die overkwamen uit Nederland. Nu hebben we een appartement in Matera, van waaruit we wandelingen maken.

Veel van de tochten hebben we op GPS gezet. Tijdens onze wandelingen hebben we altijd een snoeischaar bij ons om oude overwoekerde paden weer vrij te maken. En een hondenfluitje. Soms hadden we last van honden, vooral als er koeien of schapen bewaakt moesten worden, waar we tussendoor liepen.

We hebben besloten een site te maken met als doel al onze moeizaam vergaarde informatie met anderen te delen. Basilicata is de moeite waard om reclame voor te maken.

In het begin hebben we wandelingen die we op websites vonden vertaald, gelopen en gecontroleerd, later hebben we wandelingen op WIKILOC.COM gevonden, die we combineren tot voor ons bruikbare wandelingen.

Nog enkele opmerkingen:

  • Óók in het voor- en najaar kan het erg heet zijn. Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon.
  • Neem voldoende water en eten mee. Bij vrijwel alle tochten is geen mogelijkheid onderweg ergens iets te kopen.
  • Neem voldoende pauzes onderweg.

We hebben erg ons best gedaan geen fouten te maken, maar stellen het op prijs eventuele opmerkingen, aanvullingen en ervaringen te horen (eventueel óók van andere wandeltochten en pauzeplekjes/cafeetjes/winkeltjes/bezienswaardigheden in de Basilicata).

Deze kunnen worden gemaild naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(maar je kunt ook het invulformulier op de site gebruiken)

Veel plezier in de Basilicata!

Jac Dessens en Maria van Reijen (november 2019)