Vanaf halverwege Moliterno naar het voormalige station van Lauria.
De wandeling gaat terug in de richting van Pecorone.
Het is een lange route voornamelijk door het bos. Nadat je onder de A3 door ben gegaan, is er een slecht onderhouden stuk, waar je de snoeischaar bij nodig hebt. Dat pad leidt naar het oude trace van de spoorweg. Het eerste stuk is nu een geasfalteerd fiets- en wandelpad.
Daarna is het een voetpad. De route eindigt bij het voormalige station van Lauria.
In de periode september tot half januari wordt er in het bos op woensdag, zaterdag en zondag gejaagd.

Het is plezierig om de wandeling in die periode op een andere dag te lopen want het geknal is onplezierig.

17.4 km, 01:48:06

Je komt als volgt bij het begin van de wandeling:
Ga van Trecchina naar Pecorone. Ga vanaf Pecorone richting de Sinica (de SS653). Sla, voordat je onder de snelweg door gaat, linksaf naar een kleine weg (de via Baracca). Deze weg gaat via Fontana d´Eboli naar Moliterno. Er staan ook bordjes waarop het skigebied Monte Sirino is aangegeven.
Vlak voor Agriturismo La Cappellina is er een afslag naar rechts naar Moliterno.
De weg is vrij smal. Na ruim een kilometer kruist een wandelpad de weg: daar begint de route.Je loopt in de richting van de westkust. Het is een lange route voornamelijk door het bos. Nadat je onder de A3 bent gelopen kom je bij een slecht onderhouden stuk waar je de snoeischaar bij nodig hebt. Je komt terecht op het oude tracé van de spoorweg. Dat is nu een geasfalteerd fiets- en wandelpad. Je loopt langs Murge en de begraafplaats van Lauria. Via een voetpad en de spoortunnel (zaklamp meenemen!) kom je uit bij het voormalige station van Lauria.
N.B. In de periode september tot half januari wordt er in het bos op woensdag, zaterdag en zondag gejaagd. Het is plezierig om de wandeling in die periode op een andere dag te lopen want het geknal is onplezierig. Bovendien zitten de jagers bepaald niet op wandelaars te wachten.

spoorbrug 600